Vepřová játra na patizonu, rajčátkách, paprikách a cuketě

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
olej
1 jarní cibulka
čerstvý mletý pepř
sůl
uzená sypká paprika (může být i sójová omáčka)
1/2 cukety nebo 1 malá cuketa
2 plátky patizonu
6 rajčátek
3 zelené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra důkladně opereme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčátka a zelené papriky, zbavené jádřinců, pokrájíme na malé kousky. Cuketu a lilek omyjeme, pokrájíme na plátky a necháme chvíli vypotit.

  2. Na hluboké pánvi orestujeme pokrájenou cibulku i s natí, přidáme nakrájené plátky jater, které zprudka opečeme. Jakmile pustí játra šťávu, přisypeme uzenou červenou sypkou papriku, zamícháme, přiklopíme a podusíme.

  3. Když jsou játra téměř měkká, pokličku odstraníme a přidáme orestovat pokrájený patizon, papriky, cuketu a rajčátka. Vše dobře zamícháme,dál přiklopíme pokličkou a necháme dusit doměkka.

  4. Postupně přidáme podle chuti sůl, pepř, nebo zakápneme sojovou omáčkou. Můžeme poprášit hladkou moukou nebo necháme jen přírodně bez mouky. Podáváme s rýží nebo s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!