Zelný koláč se slaninou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 lístkové těsto
hladká mouka na vál
2 cibule
2 lžíce oleje
400 g kysaného zelí
1 jablko
špetka soli
špetka pepře
1 vejce
100 g zakysané smetany
200 ml sladké smetany
100 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na vále posypaném moukou na velikost plechu.

  2. Cibule najemno pokrájíme, zpěníme na oleji, přidáme kysané zelí, oloupané nakrájené jablko bez jádřince, ochutíme solí a pepřem.

  3. Směs podlijeme trochou vody a dusíme na mírném plameni asi 20 minut.

  4. Hotovou směs necháme vychladnout.

  5. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme.

  6. Na těsto rozložíme plátky anglické slaniny a rovnoměrně naneseme hotové zelí.

  7. Nakonec vše přelijeme smetanovou směsí a dáme zapékat. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!