Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí stehna
3 PL olivového oleje
3 PL zakysané smetany nebo bílého jogurtu
sůl
pepř
celý kmín
červená mletá paprika
špetka kurkumy
2 cm strouhaného zázvoru (nebo půl větší chilli papričky)
libeček nebo jiné bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu: Do misky nalijeme olivový olej, přisypeme nasekaný libeček, přidáme 2-3 polévkové lžíce zakysané smetany (jogurtu),přisypeme červenou sypkou papriku, špetku kurkumy, nastrouhaný čerstvý zázvor nebo půlku větší chilli papričky a vše dobře promícháme.

  2. Krůtí stehna omyjeme a ze všech stran potřeme solí.(můžeme ji vetřít i lehce pod kůží). Na závěr stehna dobře opepříme.

  3. Vezmeme si mašlovačku a touto marinádovou směsí krůtí stehna potřeme a dáme do chladu na 2 -3 hodiny. P

  4. řed pečením ještě posypeme kmínem.

  5. Předehřejeme troubu na 170°C. Stehna vložíme do hlubší pečící misky nebo pekáčku s pečícím papírem, potřený máslem, přiklopíme poklicí nebo druhým pekáčkem a pečeme.

  6. V průběhu pečení stehna potíráme pikantní marinádou.

  7. V polovině pečení pekáček odklopíme a pečeme dál dozlatova a doměkka. Podáváme s pečivem, nebo s chladným letním bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!