Zelníky s kuřecím masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

150-200 g vymačkaného kysaného zelí
1 větší brambor
cca 150 g kuřecího masa (měla jsem stehenní)
2 vejce
4-5 lžic mléka
4-5 lžic hladké mouky (nevrchovaté)
lžička sušeného česneku
kmín
pepř
sůl
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nakrájíme maso na drobné kousky. Lehce je osolíme a poprášíme česnekem. Zelí nasekáme na jemno, brambor nastrouháme na hrubo

  2. K připraveným surovinám přidáme maso, vejce, koření, mléko a mouku přidáváme postupně do požadované hustoty. Těsto by mělo být jako na bramborák.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a lžíci klademe placičky. Smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!