Sekaná s játry

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g mletého masa
300 g vepřových jater
2 vejce
2 rohlíky
horké mléko
1 cibule
oříšek sádla
koňak
2 hrsti sekaných kopřiv
1 hrst sekané pažitky
1/2 kávové lžičky chilli
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si mleté maso: přidáme na kostky nakrájené rohlíky, pařené mlékem, vejce, chilli, pepř a sůl. Promícháme a necháme odležet.

  2. Játra nakrájíme na větší kousky, které osmažíme na cibulce, orestované na sádle. Až se játra zatáhnou, přidáme 2 hrsti kopřiv a hrst pažitky, přelejeme koňakem (já dala trošku dobrého vína, koňak nemám), ještě chvilku necháme na ohni.

  3. Játra necháme jen krátce odstát a přimícháme k mletému masu. Vytvarujeme sekanou a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!