Vepřový guláš s játry

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

200 g vepřového plecka
200 g vepřové kýty
200 g bůčku
200 g vepřová jatra
2 lžíce sádla
100 g slaniny
sůl
pepř
drcený kmín
červená mletá paprika
1 lžíce gulášového koření
1 lžíce rajčatového protlaku
majoránka
3 stroužky česneku
2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle v kastrůlku osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme slaninu na kostičky (plátek ponecháme stranou na dozdobení pokrmu).

  2. Slaninu vyškvaříme a vypneme.

  3. Přendáme do pomalého hrnce a přidáme pokrájené maso spolu s játry. Vše osolíme, opepříme, dáme kmín, papriku a gulášové koření. Promícháme a ještě přidáme protlak. Zalijeme vodou a pomalíme 6 hodin na L.

  4. Po uvaření přendáme do kastrolu a zahustíme. Přidáme česnek a majoránku. Provaříme a můžeme podávat.

  5. Já podávala s knedlíkem se smaženou cibulkou, slaninou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!