Zelná omeleta s klobásou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

hrnek jemně nakrájeného hlávkového zelí
1 kvalitní klobása
2 brambory nakrájené na kostky
1 beranní roh
3 vejce
3 lžíce mléka
50 g slaniny-špeku
50 g tvrdého sýru - dobrý je uzený
sůl
kmín
pepř
pažitka nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou slaninu vyškvaříme. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a po chvíli brambory. Společně restujeme asi 5 minut. Přisypeme zelí, beraní roh na kousky a koření. Dusíme do měkka asi 10 minut.

  2. Podle potřeby malinko podlijeme vodou, ale zelí pustí šťávu. Až se voda skoro vydusí, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Posypeme sýrem nakrájeným na kostičky a pod pokličkou necháme vejce ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!