Zeleninový salát sterilovaný

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg čerstvých paprik
1 kg cibule
1 kg rajčat
1 kg salátových okurek
Na zálivku:
750 ml vody
250 ml octa
250 g krystalového cukru
50 g soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít.

  2. Ve větším hrnci, kde se nám vleze všechna zelenina, si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem. Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a vsypeme okurky.

  3. Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata. Děrovanou lžící naplníme sklenice a potom dolijeme zálivku.

  4. Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový. Na sklenici o obsahu 370 ml dáme necelou 1 kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci.

  5. Zeleninový salát sterilujeme podle velikosti sklenic 15 - 20 minut při 85°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!