Zeleninový salát s fazolkami a kuřecím masem

Recepty, Saláty

Suroviny

150 g kuřecího masa bez kosti (prsa, vykostěné stehýnko)
200 g salátu (nejlépe mix)
150 g zelených fazolek
10 rajčat naložených v oleji
1 hrubší plátek másla
1 lžíce oleje
1 lžička oleje z rajčat
šťáva z 1/2 citronu
pepř
sůl
bageta

Postup přípravy receptu

  1. Mäso nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a necháme v chladničke cca 2-3 hod postáť.

  2. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom strúčiky fazuliek (krátko, cca 3 min). Vyberieme ich na tanierik a necháme vychladnúť.

  3. Do masla pridáme lyžicu oleja a vložíme opekať mäso na vysokom ohni. Občas premiešame a opekáme ho asi 7-10 min, podľa hrúbky.

  4. Šalát natrháme na kúsky, pridáme nakrájané paradajky, vychladnutú fazuľku, olej z paradajok, šťavu a opatrne premiešame. Dáme na tanier a navrch uložíme mäso.

  5. Na výpeku opečieme z oboch strán plátky bagetky a podávame k šalátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!