Zeleninové špagety (Perfect Pasta) jako žemlovka

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 balení zeleninových špaget Perfect Pasta
1 lžíce cukru nebo přiměřeně sladidla
2 vejce
150 ml smetany 12%
1 lžíce másla
hrst sušených brusinek
hrst jablečných křížal
sůl
citron
cukr (nebo sladidlo)
lžíce hnědého cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nudle propláchneme na cedníku vařící vodou, necháme důkladně okapat.

  2. Osladíme cukrem nebo sladidlem, promícháme s křížalami a brusinkami a dáme do zapékací misky vymazané máslem.

  3. Smetanu prošleháme se žloutky, trošku osladíme a nalijeme na těstoviny. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C péci, asi tak 15 minut.

  4. Mezitím bílky vyšleháme do pevného sněhu s troškou soli a citronové šťávy a na částečně zapečenou pastu navršíme. Lehce posypeme hnědým cukrem, který pečením zkaramelizuje.

  5. Dopečeme dozlata, tj. asi tak 5-7 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!