Zeleninova polevka Minestrone
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 konzerva fazolí
- 2 pl olivového oleje
- 1 celer
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 stroužek česneku
- 3 pl petrželky
- 1 bobkový list
- 400 ml rajčat
- 250 ml zeleninového vývaru
- 200 g těstovin
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Parmezán
Postup Zeleninova polevka Minestrone
Postup přípravy receptu
-
Nejdrive si zcedime konzervu fazoli, proplachneme a nechame odkapat.
Do velkeho hrnce dame olivovy olej, zahrejeme a pridame cibuli, rapikovy celer, mrkev a cesnek.
Dusime na strednim teple do zlatova, asi 5 min.
Potom pridame drobne pokrajenou petrzelku, bobkovy list, rajcatay zeleninovy vyvar a fazole.
Zmirnime teplo a dusime asi 45 minut.
Muzeme prilevat malicko vody, abychom udrzovali polevkovou hustotu.
Po 45 min. pridame testoviny a varime jeste asi 6 minut.
Vezmeme z tepla, osolime a opeprime podle chuti a nechame asi 10 minut odpocinout.
Pred podavanim pokapeme malicko olivovym olejem a posypeme Parmesanem.