Zelenino-dršťková polévka v chlebu

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velká cibule nadrobno pokrájená
3 polévkové lžíce sádla
3 polévkové lžíce hladké mouky
1 polévková lžíce sladké papriky
600 g vařených hovězích drštěk nakrájených na nudličky
2 l hovězího vývaru
0,5 kg kořenové zeleniny nakrájené na nudličky
1 menší pórek nakrájený na čtverečky
sůl
čerstvě mletý pepř
špetka mletého nového koření
špetka mletého bobkového listu
2 stroužky nasekaného česneku
1 polévková lžíce majoránky
mleté chilli podle chuti
malé bochníčky chleba dle počtu strávníků
(Varianta 1 - vepřové žaludky a vepřový vývar)
(Varianta 2 - kuřecí žaludky a kuřecí vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku.

  2. Do ní zamíchejte sladkou papriku.

  3. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou zeleninu s pórkem a vařte cca 20 minut.

  4. Pak přidejte uvařené dršťky, pepř, chilli, drcený česnek, osolte a ještě 10 minut vařte.

  5. Před koncem vaření přidejte majoránku. Podávejte v chlebové misce. Dobrou chuť.

  6. Chlebová miska: na malém bochníčku chleba je třeba seříznout vrchní část a měkkou střídu vydlabat.

  7. Pak je třeba ho na chvíli nechat zapéct v troubě, aby se povrch zatáhnul.

  8. Do ještě teplého můžete nalít polévku.

  9. Vydlabanou střídu můžete použít na zahuštění polévky, nebo pokrájenou na kousky a osmaženou použít místo krutónků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!