Brambory plněné brynzou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 větších brambor
1 nakládaná kapie
8 plátků uzené slaniny
Náplň:
300 g brynzy
1 lžíce mleté červené papriky
Příloha:
1 velký pórek
2 lžíce bílého vinného octa
4 lžíce oleje
4 lžíce vody
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky dobre vydrhneme a v šupke uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť. Potom odrežeme z každého zemiaka vršok, zemiak vydlabeme, naplníme náplňou, uložíme na ňu plátok slaniny a priklopíme odrezanou časťou zemiaka.

  2. Uložíme na pekáč (na papier alebo slabo vymastíme) a pri teplote 200°C pečieme 15 minut.

  3. Podávame s pórkovou prílohou a posypeme nadrobno narezanou kapiou.

  4. Náplň: Bryndzu dobre vymiešame s vydlabanou časťou zemiakov a mletou paprikou.

  5. Príloha: Pór narežeme na kolieska, pridáme olej, ocot, vodu, soľ, cukor a korenie a privedieme k varu. Povaríme 5 minút a prikryté necháme dôjsť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!