Zdravá pórkovo-sýrová pomazánka

Recepty, Saláty

Suroviny

2 pórky
1/4 malé kapusty (můžeme i bez kapusty)
3 vejce
1 kyselé jablko
120 g tvrdého sýra (Ementál, Eidam)
1 kyselá okurka podle každého
2 polévkové lžíce majonézy nebo zakysané smetany
sůl
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu spaříme a pokrájíme na drobné kousky.

  2. Vejce uvaříme natvrdo.

  3. Pórky omyjeme a nakrájíme na tenoučká kolečka, spaříme vařící vodou a necháme chvíli okapat.

  4. Vejce a jablka nastrouháme nahrubo.

  5. Pomazánku můžeme ochutit i kyselou okurku.

  6. Přimícháme majonézu / nejlépe domácí nebo zakysanou smetanu /.

  7. Ochutíme solí a pepřem, přimícháme nasekanou pažitku a dáme do chladu. Podáváme s celozrným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!