Zdravá buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky ovesných vloček (já je rozmixovala)
0,5 hrnku hladké mouky
0,5 hrnku kukuřičné mouky
2 vejce
1 hrnek mléka
skořicový cukr
prášek do pečiva
1 velká mrkev
2 jablka
hroznové víno (ovoce na ozdobení)
2 PL medu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smíchám sypké potraviny. Mouku, mouku kukuřičnou, ovesné vločky, pášek do pečiva, skořicový cukr.

  2. Pak přileju rozšlehaná vejce a vlažné mléko, smíchám.

  3. Rozmixuju jablka a mrkev a přidám do středně řídké směsi, ještě dochutím medem (já dala 2 lžíce, ale mohlo by být i více).

  4. Potom naleju do vymazaného pekáče, pokladu ovoce a vložím do předem předehřáté trouby. Peču asi 30-45 minut o teplotě 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!