Zdobené linecké hvězdičky a kytičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

360 g hladké mouky plus na vál
120 g moučkového cukru
240 g másla
3 žloutky
1 sáček vanilkového cukru
1 lžičky citronové šťávy
1/2 lžičky citronové kůry
jahodový džem

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, moučkový cukr. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr a kůru a šťávu z citrónu. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky odpočinout zhruba na 30 minut.

  2. Na pomoučněném vále rozválíme odleželé těsto na plát silný cca 3mm, z něj vykrájíme pomocí formiček hvězdičky a kytičky. Rozložíme je na plechy vyložené pečícím papírem a středy poloviny hvězdiček vypícháme o něco menším vykrajovátkem stejného tvaru. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, pak snížíme na 120°C na asi 8-10 minut. Necháme vychladnut.

  3. Po vychladnutí potřeme cukroví jahodovým džemem a slepíme je se zbylým cukrovím s prázdnými středy. Před podáváním je na povrchu libovolně zdobícími trubičkami ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!