Závitky z čínského zelí

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 kg mletého masa (vepřové, kuřecí, mix - jak máte rádi)
Sáček vařené rýže
2 vejce
2 lžíce koření na Mleté maso
1 větší čínské zelí
Krabička (1/2 l) rajčatového protlaku
asi 1/4 l vody
sůl
pepř
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mleté maso, vejce, rýži a koření.

  2. Ve větším hrnci necháme vařit vodu a postupně do ní vkládáme listy čínského zelí - stačí půl minutky až minutku - aby změkly košťály.

  3. Na okapané listy čínského zelí dáme asi lžíci směsi mletého masa (podle velikosti listů) - dáme na širší stranu listu a balíme směrem ke košťálu.

  4. Balíčky naskládáme do remosky nebo pekáčku, posolíme, opepříme, posypeme asi 2 lžícemi cukru, zalijeme protlakem a vodou a dáme péct.

  5. Během pečení závitky občas polijeme protlakovou šťávou. Pečeme asi 1,5 hodiny (v remosce), jinak podle trouby, jak jste zvyklí.Podáváme s přílohou podle chuti (rýže, těstoviny, brambory, knedlíky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!