Závin ze šlehačkového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 smetana ke šlehání 31% (200 g)
2 vejce
2 polévkové lžíce octu
špetka soli
6-8 jablek
cukr krupice
mletá skořice
strouhanka
oříšek másla
rum na potření

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suroviny na těsto, pokud je příliš tuhé, přidáme trochu mléka a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1/2 hodiny odpočinout.

  2. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme na struhadle.

  3. Těsto rozdělíme na tři díly, každý díl vyválíme na plát, který posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Srolujeme v závin, konce závinu utěsníme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Záviny potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a dáme do vyhřáté trouby péct.

  5. Pečeme asi 30 minut při 200°C.

  6. Hotové záviny můžeme potřít zbytkem másla s rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!