Závin s rybízem na tvarohu

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 chlazená listová těsta
2 kostky tvarohu
2 vanilkové pudinky v prášku
2 hrnky čerstvého rybízu
moučkový cukr
strouhanka
4 vejce (1 na potírání)

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý tvaroh v kostkách dáme do mísy, rozklepneme do něj tři celá vejce, 4 polévkové lžíce moučkového cukru a dva sáčky vanilkového pudinku v prášku. Vše důkladně smícháme.

  2. Chlazená listová těsta ve tvaru plátu rozmotáme a ponecháme je na pečicích papírech rozloženy. Potřeme rozkvedlaným syrovým vejcem celou plochu těsta.

  3. Lehce posypeme jemně mletou strouhankou a na oba pláty těsta stejným dílem navrstvíme tvarohovou směs.

  4. Na tvarohovou směs naklademe bohatě čerstvý nebo mražený rybíz (mražený necháme po rozpuštění velmi dobře okapat).

  5. Kratší konce těsta kousek přeložíme a poté za pomoci pečícího papíru smotáme a lehce utahujeme do tvaru závinu. Přeneseme i s pečícím papírem na připravený plech.

  6. Rozkvedlaným vejce potřeme obě nohavice závinu po celém povrchu a propícháme obě nohavice na povrchu vidličkou.

  7. Pečeme dozlatova dle typu trouby kolem 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!