Zapékaný květák se žampiony

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

květák
žampiony
cibule
olej
2 vejce
máslo na vytření formy
sůl
pepř
bylinky:
oregáno
pažitka
sýr cihla

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme (můžeme den předem), pak pokrájíme nebo rozmačkáme šťouchadlem s kulatými otvory a dáme do máslem vymazané formy.

  2. Žampiony podusíme na cibulce a trošce oleje a pak promícháme s uvařeným květákem, přidáme bylinky, osolíme (mírně - vařil se v osolené vodě)a zalijeme rozkvedlanými vejci.

  3. Troubu vyhřejeme na 200°C a pečeme, až začne na povrchu růžovět.

  4. Pak posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě chvíli zapéci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!