Pečené batáty s avokádovým dipem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g batátů
1 zralé avokádo
1-2 lžíce řeckého jogurtu (nebo husté zakysané smetany)
1 limetka
sůl
čerstvý koriandr
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Batáty omyjeme, nakrájíme na větší kousky a vložíme je do misky se studenou vodou. Za cca třicet minut vodu slijeme a brambory důkladně osušíme. Zakápneme je olivovým olejem, promícháme a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 180 -200°C a upečeme doměkka.

  2. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a pomocí lžičky vydlabeme dužninu. Dáme ji do misky, rozmačkáme vidličkou, přidáme jogurt, mírně osolíme a zakápneme limetkovou šťávou. Na závěr promícháme s lístky čerstvého koriandru.

  3. Dip je možné rozmixovat, já jsem ale nechala hrubší strukturu. Množství surovin je orientační.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!