Plněná krkovička s masovou směsí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky vcelku
1 palička česneku
300 g mletého hovězího masa
100 ml bílého vína
100 g cibule
200 g čabajkové klobásy
sůl
mletý barevný pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso vymícháme s vínem, solí, kmínem, pepřem a česnekem.

  2. Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nasekanou cibulí a potřeme masovou směsí.

  3. Středem položíme klobásu, přihrneme směs a upevníme masem. Omotáme nití.

  4. Pevně stočíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.

  5. Před podáváním nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!