Zapékané brambory se zelím a uzeninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 velké brambory
10 dkg anglické slaniny
300 g kuřecích prsíček (nemusí být)
1 větší cibule
mražená či jiná zelenina (množství dle chuti)
1 smetana
2 vejce
1/2 sklenice kysaného zelí
10 dkg Eidamu
sůl
pepř
drcený kmín
Vegeta
může být i bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací mísu vymažeme máslem, brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka.

  2. Cibulku a uzeninou nakrájíme a osmažíme dozlatova, přidáme zelí, kmín a společně osmažíme a trošku podusíme a následně nasypeme do misky.

  3. Zvlášť necháme projít varem mraženou zeleninu (př.hrášek,mrkev,kukuřice) a přidáme do mísy. Pokud chceme, osmahneme kuřecí maso na kousíčky a taktéž přidáme ke směsi. Vše promícháme.

  4. V misce připravíme směs 2 vajíček a smetany, přidáme sůl, pepř a vegetu, i např.trošku bazalky a přelijeme tím brambory.

  5. Dáme péct do vyhřáte trouby asi na hodinu při 180°C. Zhruba po půl hodině pečení nastrouháme navrch sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!