Zapékané brambory se slaninou a sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 kg brambor
olej na vymazání plechu
olivový olej
bylinková sůl
cca 20 dkg anglické slaniny
20 dkg strouhaného sýra (nejlépe Eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory opereme a uvaříme ve slupce.

  2. Vysypeme na vymaštěný plech a pomačkáme šťouchadlem - takovým tím vlnkovatým. Osolíme bylinkovou solí (nebo obyčejnou solí) a okořeníme provensálskou směsí. Pokapeme olivovým olejem. (Nejlépe je, nakapat ho na mašlovačku a tou zlehka brambory poťukávat.)

  3. Dáme do trouby na cca 200°C péct.

  4. Když začnou růžovět, posypeme je anglickou slaninou, nakrájenou na nudličky a strouhaným sýrem a zprudka zapečeme, až sýr začne zlátnout. Lze podávat se salátem - okurkovým, rajčatovým, hlávkovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!