Smažené jednohubky na slano i sladko

Recepty, Ostatní

Suroviny

starší rohlíky
rozšlehaná vejce
sůl
koření nebo bylinky dle chuti
vanilkový nebo skořicový cukr
máslo nebo olej na smažení
Dále dle chuti:
hořčice nebo kečup
uzenina dle chuti - klobása, slanina, salám...
sýr dle chuti
nakládané okurky, olivy, kapie...
čerstvá zelenina
měkký tvaroh nebo mascarpone, žervé...
skořice mletá, vanilka nebo citronová kůra...
čerstvé ovoce nebo kompotované
čokoládová poleva nebo hoblinky
strouhaný kokos nebo ořechy...
(množství všeho dle počtu strávníků)

Postup přípravy receptu

  1. Rozšlehaná vejce ochutíme podle toho, zda budeme jednohubky dělat na slano či sladko. Přidáme sůl, koření nebo bylinky, v případě sladké verze vanilkový či skořicový cukr, citronovou nebo pomerančovou kůru.

  2. Namočené rohlíky smažíme v roztopeném másle, másle s olejem nebo v oleji z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek nebo papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.

  3. Zdobíme dle chuti a fantazie, na sladko ochuceným tvarohem, nutelou, marmeládou, ovocem, nebo jen obalíme ve skořicovém cukru.

  4. Na slano zdobíme též dle chuti a fantazie. Potíráme hořčicí, kečupem, dipy... zdobíme plátky uzeniny (může být předem osmažená), sýru, cibule, okurky...

  5. Podáváme jak teplé, tak i vychladlé.

  6. Stejným způsobem můžeme připravit i chlebíčky ze starší veky, která už by se hodila třeba jen do strouhanky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!