Zapečený bulgur s masem a zeleninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

180 g bulguru (v suchém stavu)
500 g mletého masa (mix nebo hovězí)
1 cibuli
2 stroužky česneku
1/2 malé cukety
4 rajčata
2 hrsti fazolek
6 snítek čerstvého oregana
4 lžičky protlaku (cca 80 g)
mozzarellu

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur uvaříme podle návodu, nebo ještě lépe - namočíme přes noc do vody a on sám krásně nabobtná.

  2. Očistíme fazolky, překrájíme na půl a dáme na cca 5 min vařit do vroucí osolené vody.

  3. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a po zesklovatění přidáme na plátky nakrájený česnek. Přidáme mleté maso a mícháme, aby bylo maso hezky rozmělněné. Po zhnědnutí masa postupně přidáváme fazolky a na kostky nakrájenou cuketu a rajčata. Cca po 5 minutách, kdy zelenina pustí trochu šťávy, přimícháme protlak a pokrájené oregano.

  4. Směs z pánve přendáme do pekáčku, smícháme s bulgurem a pečeme cca 30 min, aby zelenina byla měkká. Před dopečením poklademe plátky mozzarelly.

  5. Pokud vynecháme mozzarellu, můžeme směs přibližně stejnou dobu vařit pod pokličkou na pánvi a nemusíme použít troubu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!