Zapečené žampiony s Nivou a slaninovou strouhankou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 6 větších žampionů
- 150-200 g anglické slaniny nakrájené na plátky (12 plátků necháme na obalení žampionů)
- 150 g Nivy
- 150 g domácí strouhanky
Postup Zapečené žampiony s Nivou a slaninovou strouhankou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony otřeme, kdo chce oloupe - já neloupala, a vyřízneme nožičku.
Na pánvi si pomalu rozškvaříme nakrájenou slaninu na kostičky. Přidáme na drobno nakrájené nožičky žampionů, chvilku necháme podusit a přidáme strouhanku.
Promícháme a zhruba 5 minut opékáme za stálého míchání, aby se nám strouhanka nespálila a zůstala pěkně křupavá.
Každou hlavičku omotáme slaninou, dva plátky na jednu hlavičku.
Do každé hlavičky dáme trochu opečené strouhanky, přidáme Nivu nakrájenou na kostičky.
Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme asi 5 minut, až se začne sýr rozpouštět.
Vyndáme plech a na každou hlavičku ještě navršíme opečenou strouhanku. Troubu stáhneme na 170°C a pečeme ještě asi 15 minut.