Zapečené těstoviny se zelím a uzeným masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g těstovin
300 g hlávkového zelí
200 g vařeného uzeného masa (kladenská pečeně, kuřecí maso)
80 g másla
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky sušeného česneku
chilli koření
sůl, pepř
3 vejce
mléko
sýr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme a promastíme je 3/4 máslem. Zbytek másla využijeme k vymazání pekáčku. Zelí spaříme ve vroucí vodě - asi 5 minut, zchladíme ho pod studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.

  2. Těstoviny smícháme se zelím a na kostičky pokrájeným uzeným masem. Přidáme koření a vložíme do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů - 20 minut.

  3. Pekáček vyjmeme z trouby a těstoviny zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka. Pečeme dalších 25 minut. Na posledních 5 minut můžeme přidat sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!