Ovocný košík v pudinkové louži

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
6 vajec
6 lžic cukru
6 lžic hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
2 lžíce oleje
2 lžíce vlašských ořechů
1 vanilkový pudink
cca 8 velkých jahod
2 banány
jahodový džem
želatina

Postup přípravy receptu

  1. Z oddělených bílků ušleháme hustý sníh. Smícháme si dohromady cukr, žloutky, olej, vlašské ořechy, mouku a prášek do pečiva. Tuto směs přidáme do ušlehaných bílků a lehce vmícháme.

  2. Vylijeme do vymazané a vysypané formy. Upečeme dozlatova (cca 35 minut). Hotový korpus necháme vychladnout.

  3. Vanilkový pudink si připravíme podle návodu- můžeme přidat trošku rumu a cukru /medu dle chuti. Necháme trošku vychladnout.

  4. Studený korpus pomažeme džemem.

  5. Kolem dokola zastrkáme kolečka banánů mezi korpus a pekáč tak, aby pudink nestékal.

  6. Džem potřeme vrstvou pudinku, do které poklademe plátky jahod, kdo chce může ještě vylepšit želatinou navrch! Vychladit na pár hodin do ledničky a podávejte s kopečkem zmrzky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!