Zapečené telecí řízky se smetanovou krustou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 plátky telecího masa (řízky)
1 zakysaná smetana
2 plátky toastového chleba
1 vejce
2 PL strouhaného parmazánu
bazalkové pesto
1 PL rajčatové passaty
1 dcl vývaru
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na trošce olivového oleje opečeme dozlatova. Smícháme smetanu s vejcem a sýrem, osolíme, opepříme a opatrně vmícháme opečený toastový chléb.

  2. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, zprudka opečeme a přendáme do pekáčku. Z obou stran potřeme bazalkovým pestem a navršíme na ně smetanovou směs. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C dozlatova.

  3. Maso opatrně vyjmeme z pekáčku, který vložíme na sporák, do výpeku přilijeme vývar, přidáme passatu a svaříme na požadovanou hustotu, případně dochutíme solí. Omáčku podáváme k masu, jako přílohu jsem zvolila rozmarýnové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!