Králičí polévka s libečkem a „bobky“

Recepty, Polévky

Suroviny

Králičí maso předek i s hlavou
Několik kuliček černého pepře a nového koření
3 bobkové listy
2 hrsti sušeného libečku - asi 5 gramů, nebo dle sebe
1 mrkev
1 celer
1 petržel
kousek brokolice
několik kapustiček (i v mražené podobě)
2 vejce
Strouhanka (nemusí být)
Sůl dle chuti
1,5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého nebo normálního hrnce vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu, případně vsypeme mraženou. P

  2. řidáme králíka a zasypeme libečkem. Okořeníme, osolíme. Zalijeme vodou.

  3. Vaříme na I.stupni 6 hodin, nebo v normálním hrnci pomalinku táhneme, perlíme asi 4 – 5 hodin.

  4. Poté maso vyjmeme, necháme zchladnout.

  5. Obereme z kostí, nasekáme na drobné kousky.

  6. V míse smícháme se 2 vejci a pořádně promísíme.

  7. Můžeme, ale nemusíme zahustit strouhankou, jde to i bez ní.

  8. Tvarujeme vlhkýma rukama bobky“, vrátíme do polévky, tu případně ještě dochutíme, a provaříme 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!