Zapékané brambory s růžičkovou kapustou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

- malé brambory
- růžičková kapusta
- slanina
- máslo
- smetana
- strouhaný sýr (jaký máte rádi na zapékání)
- vegeta
- pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce.

  2. Růžičkovou kapustu očistíme - odkrojíme kousek košťálu a odstraníme škaredé svrchní lístky. Překrájíme na půlky.

  3. Pár plátků slaniny nakrájíme na drobno a orestujeme na pánvičce.

  4. Dáme do misky a na pánvi rozpustíme hrudku másla, na které orestujeme kapustičky. Okořeníme vegetou a pepřem, zalijeme smetanou a necháme podusit.

  5. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka.

  6. Pekáček si vymažeme troškou másla a skládáme vedle sebe nejdřív vrstu brambor (polovinu), poté posypeme kapustičkama, slaninou a dál přijde druhá vrstva brambor. Zasypeme sýrem a zalijeme smetanou z kapustiček.

  7. Dáme zapéct do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!