Zapečené kuřecí závitky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecí stehno
250 g plátků slaniny anglické
250 g houby švýcarské hnědé
75 g nastrouhaného Parmazánu
hrst čerstvá petrželka
2 stroužky česneku
1 cibule
olej olivový
sůl
150 ml vína Madeira
1 lžička bylinky italská směs sušená
dle potřeby voda
pepř černý mletý

Postup přípravy receptu

  1. Na tento recept by boli najlepsie cerstve lesne hriby (zasluzi si), ale nemam. Pod ruku mi prisla jedna z dobrych nahrad svajciarske hnede, sampiony spravia tiez sluzbu.

  2. Nakrajane hriby som dal podusit tak na 70% na troche oleja. Slaninu som si dal nakrajat na tenko. Nasa slanina(bacon rashers) je trochu ina ako cesko-slovenska. Bravcove tu nie je take popularne, takze pridaju aj svieckovu. V cesko-slovenskej verzii je to skor obalit sunkou.

  3. Na tento recept su chutovo najlepsie kuracie stehna ktore som vyfiletoval (stiahol kozu a vykrojil kosti) a potom cez foliu zlahko naklepal. Na dosku si polozime pas slaniny na nu naklepane ochutene stehno a nakoniec polozime pred dusene hriby a nastruhany parmezan a zrolujeme.

  4. Do zapekacej misky poukladame rolky vedla seba. Podlejeme vinom posypeme taliansky bylinkami a dame piect do rury. Podlievame podla potreby vodou.

  5. Servirovali sme s lahko ochutenymi pucenymi zemiakmi a ozdobili cerstvou vnatou z petrzlenu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!