Zapečené brambory na mexický způsob

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

600-700 g menších brambor
4 rajčata
2 kapie
1/3 pórku
1 jarní cibulka
2 menší bílé cibule
1 cuketa
2 pálivé papričky
Na omáčku:
3 stroužky česneku
1 plechovka fazolí
1 plechovka loupaných rajčat
250 ml smetany ke šlehání
Na dochucení:
sůl
pepř
chilli
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dejte vařit ve slupce a zatím si pokrájejte zeleninu. Rajčata na tenké měsíčky, kapie na nudličky, pórek na půlkolečka, cibulky na kolečka.

  2. Cuketu nakrájejte na co nejtenčí plátky a zprudka ji osmažte na rozehřátém olivovém oleji. Pěkně je na pánvi posypejte solí a pepřem a stáhněte z ohně.

  3. Pálivé papričky nakrájejte na malinké kousky.

  4. Omáčka nemůže být jednodušší, prostě jen všechno smíchejte v misce s prolisovaným česnekem.

  5. Uvařené brambory je nakrájejte na měsíčky a naklaďte na hlubší plech vyložený pečícím papírem. Posolte, posypejte chilli, pokropte lehce olivovým olejem, poklaďte zeleninou a přelijte omáčkou. Brambory lze klást i ve více vrstvách, jen je nezapoměňte prokládat zeleninou.

  6. Pak už jen vložte plech do předehřáté trouby a pečte na 250 °C 30-40 min. Brambory máme předem uvařené, proto není třeba péci je dlouho a na nízkou teplotu. Během pečení občas směs promíchejte a podávejte, jakmile budou brambory dokřupava opečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!