Zapečená bramborová kaše se zeleninovým salátem a pikantní omáčkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

asi 600 g brambor
sůl
pepř
smetana
sušená rajčata naložená v oleji
cibule osmažená na oleji
česnek podle chuti
nasekaná petrželka nebo pažitka
Omáčka:
smetana
sůl
pepř
pár kapek citronu
dijonská hořčice
Salát:
rajčata
okurka nebo cuketa
sůl
pepř
olivový olej
citron
trocha cukru

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme smetanu, nakrájená sušená rajčata naložená v olivovém oleji, osmaženou cibulku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, nasekanou petrželku nebo pažitku. Vše promícháme a dáme zapéct.

  2. Suroviny na omáčku promícháme dohladka.

  3. Rajče a salátovou okurku nebo cuketu nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a citronem, přisladíme, promícháme a necháme chvíli uležet. Pak necháme vykapat přes cedník. Omáčku naneseme na talíř okolo zapečené kaše a ozdobíme salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!