Rybízový koláč s čokodrobenkou a marcipánem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 250 g změklého másla
- 150 g cukru krupice
- 4 vejce
- 300 g hladké mouky
- 50 g Solamylu
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 3 lžice mléka
- Na drobenku:
- 150 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžička kakaa
- 100 g másla
- na špičku nože skořice
- rybíz nebo jiné ovoce podle chuti
- 100 g marcipánu
Postup Rybízový koláč s čokodrobenkou a marcipánem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si na malinké kostičky nebo úzké proužky nakrájíme marcipán.Troubu zapneme na 190°C. Plech vymažeme trochou másla nebo oleje.
Máslo dáme do misky a ručním šlehačem vyšleháme do hladka.
Pomalu prisypáváme cukr,šleháme tak dlouho,dokud se máslo s cukrem pořádně nespojí.
Potom postupně přišleháme jedno vejce po druhém.
Mouku se solamylem a práškem do pečiva promícháme a přidáme postupně i s mlékem do mísy a zpracujeme v těsto.Hotové těsto dáme na plech a rozetřeme.
Poklademe rybízem a posypeme marcipánem.
Drobenka-Do misky si přesyjeme mouku,přidáme ostatní suroviny a ručním šlehačem udšláme drobenku.Tou posypeme koláč a dáme do trouby péct zhruba 30minut.