Rybízový koláč s čokodrobenkou a marcipánem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
250 g změklého másla
150 g cukru krupice
4 vejce
300 g hladké mouky
50 g Solamylu
3 lžičky prášku do pečiva
3 lžice mléka
Na drobenku:
150 g hladké mouky
100 g cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
1 lžička kakaa
100 g másla
na špičku nože skořice
rybíz nebo jiné ovoce podle chuti
100 g marcipánu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si na malinké kostičky nebo úzké proužky nakrájíme marcipán.Troubu zapneme na 190°C. Plech vymažeme trochou másla nebo oleje.

  2. Máslo dáme do misky a ručním šlehačem vyšleháme do hladka.

  3. Pomalu prisypáváme cukr,šleháme tak dlouho,dokud se máslo s cukrem pořádně nespojí.

  4. Potom postupně přišleháme jedno vejce po druhém.

  5. Mouku se solamylem a práškem do pečiva promícháme a přidáme postupně i s mlékem do mísy a zpracujeme v těsto.Hotové těsto dáme na plech a rozetřeme.

  6. Poklademe rybízem a posypeme marcipánem.

  7. Drobenka-Do misky si přesyjeme mouku,přidáme ostatní suroviny a ručním šlehačem udšláme drobenku.Tou posypeme koláč a dáme do trouby péct zhruba 30minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!