Kuřecí kousky MAGYAR s hráškem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

0,5 kg kuřecích prsou
450 g mraženého hrášku
marináda Magyar:
sladká paprika
sůl
papriková pasta
máslo
cibule
kapie
sůl
pepř
olej
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a obalíme v marinádě, kterou připravíme tak že si v trošce oleje rozmícháme 1 kávovou lžičku sladké mleté papriky, 1/2 kávové lžičky soli a 1 kávovou lžičku paprikové pasty z tuby.

  2. Vzniklou směs vetřeme ručně do kuřecích kousků a dáme odležet na 15 minut do chladu. Do hrnce si dáme rozpustit 2 polévkové lžíce másla a vložíme mražený hrášek, pod pokličkou podusíme do měkka a ke konci dušení vmícháme jednu na hrubé plátky pokrájenou cibuli a jednu na tenké plátky pokrájenou kapii.

  3. Lehce podusíme, osolíme a následně podlijeme cca 1 dcl mléka a vmícháme 2 polévkové lžíce světlé instantní jíšky pro lehké zahuštění.

  4. Kuřecí kousky po naložení vložíme na trošku oleje do teflonové pánve a opečeme zprudka, dokud není maso měkké, což je otázka cca 5–7 minut. Podáváme s bramborem nebo s chlebovou plackou pita.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!