Žampiony s ředkvičkovou náplní

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

5-7 ks žampionů
3 ředkvičky
2 stroužky česneku
1 rajče
1 cibule
50 g plísňový sýr (Formue ď Ambert)
1 vajíčko
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
1 malá lžička olivového oleje na potření žampionů před vložením do trouby

Postup přípravy receptu

  1. Z žampionů odstraníme nožky a odložíme bokem. Hlavičky oloupeme a vnitřky žampionů mírně osolíme. Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme nadrobno nakrájené nožky žampionů, nastrouhané ředkvičky a na malé kostičky nakrájené rajče a utřený česnek.

  2. Vše mírně osolíme, opepříme a chvíli restujeme-cca 4-5 minut. Přidáme vajíčko a necháme srazit. Nakonec do směsi rozdrobíme sýr, prohřejeme, aby se roztekl a pánev odstavíme.

  3. Směsí plníme hlavičky žampionů, naložíme je na pekáč s pečícím papírem, každý žampion potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut na 200°C. Podáváme se zeleninou, nebo opečenými brambory a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!