Žampionová směs s pohankou

Recepty, Houby

Suroviny

350 g čerstvých žampionů
250 g pohanky
cca 3 stroužky česneku, dle chuti
1 cibule velká nebo dvě střední
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
50 g uzeného špeku nebo olej, pokud chceme pokrm bezmasý
sůl
pepř mletý
parmezán nebo pecorino

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme a dáme vařit dle návodu, do vývaru nebo osolené vody s rozmáčknutým česnekem a snítkou bylinek dle chuti. Po uvaření doměkka odstavíme.

  2. Během vaření pohanky si na jemně pokrájeném špeku, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova, přidáme pokrájené žampiony a smažíme do jejich povadnutí. Pak přidáme k žampionům krátce osmažit a rozvonět česnek se snítkami bylinek, opepříme, osolíme a krátce (pár minut) pod poklicí podusíme.

  3. Ze žampionové směsi vyndáme snítky bylinek, přisypeme uvařenou pohanku, promícháme, dle chuti ještě osolíme a opepříme a podáváme.

  4. Před podáváním dozdobíme hoblinkami parmezánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!