Zamotané tvarohové koláčky Danča

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
50 g rozpuštěného másla
100 g cukru
25 g droždí
3/4 šálku teplého mléka
1 vejce
Tvarohová náplň:
400 g tvarohu
1 vanilkový cukr
2-3 lžíce cukru
1 žloutek
rozinky
marmeláda
Drobenka:
140 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nasypeme mouku, ve které uděláme důlek a dáme do něj droždí. Posypeme lžičkou cukru a zalijeme teplým mlékem. Necháme na teplém místě asi 10 minut.

  2. Když droždí začne růst, přidáme cukr, máslo, vejce a uhněteme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Mezitím připravíme tvarohovou náplň. Všechny suroviny společně smícháme / podle chuti je možno ještě přisladit.

  3. Po vykynutí těsto rozválíme do obdélníku přibližně 50x30 cm, potřeme tvarohovou náplní. Smotáme jako závin a nakrájíme na plátky (14-16 kusů). Potom dáme marmeládu a drobenku.

  4. Pečeme 20 minut při 180 stupních.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!