Kávový dort s hroznovým vínem

Recepty, Dorty

Suroviny

6 vajec
1 vanilkový cukr
3 lžíce oleje
180 g krupicového cukru
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce mleté kávy
100 ml mléka
KRÉM:
50 ml rumu
1 lžíce instantní kávy
100 g čokolády na vaření
150 g Hery
rybízová marmeláda
500 g hroznů
dortové želé
ořechy na posypání stran

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a olejem do pěny, zvlášť vyšleháme bílky s cukrem.

  2. Spojíme, přidáme mouku, kypřící prášek, mletou kávu a mléko.

  3. Pečeme v dortové formě 24 cm ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.

  4. Rum zahřejeme a rozpustíme v něm kávu.

  5. Změklou čokoládu vyšleháme s Herou a vmícháme vychlazený rum.

  6. Studený korpus rozkrojíme na 3 díly, spodní potřeme marmeládou, přiklopíme a potřeme částí krému.

  7. Poklademe půlkami hroznů a opatrně zalijeme 1/2 želé.

  8. Poslední díl korpusu ze spodní strany potřeme marmeládou a přiklopíme na dort.

  9. Opět potřeme krémem a poklademe hrozny.

  10. Opatrně zalijeme želatinou.

  11. Boky posypeme drcenými ořechy.

  12. Necháme minimálně 2 hodiny v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!