Zámek pro princeznu

Recepty, Dorty

Suroviny

9 vajec
300 g cukru krupice
450 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
11 lžic horké vody
Krém:
2 másla
2 vanilkové pudinky
0,5 l mléka
200 g cukru
marmeláda (vaše oblíbená)
potahovací hmota Formix
gelové barvy
zmrzlinové kornouty
bonbony

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme horkou vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. (formu jsem měla větší než klasický dort cca 35cm průměr)Korpus nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme cca 45 minut na 170°C. Necháme vychladnout.

  2. Uvaříme hustý sladký pudink a necháme vychladnout. Poté pomalu vmícháváme do másla.Můžeme přidat trochu rumu. (já pekla pro děti takže bez..)

  3. Vychladlý korpus si 2x prořízneme, spodní díl namažeme marmeládou, krémem a přiložíme další plát. Pokračujeme opět marmeládou, krémem a nakonec vrchní plát korpusu.

  4. Celý korpus omažeme krémem a necháme ztuhnout v lednici.

  5. Zatím si vyválíme potahovací hmotu, kterou jsme obarvili gelovou barvou na tenký plát, který pak naneseme opatrně na korpus....uhladíme a zbytky hmoty odřízneme a kraje opatrně podhrneme pod korpus.

  6. U kornoutků si seřízneme špičky, u prostředního necháme konec delší a všechny opatrně zapíchneme do korpusu. Krémem nastříkáme okraje kornoutků a přiložíme vrchní kornoutky, které jsme pomazali lehce krémem a obalili v barevném kokosu. Pak už jen dozdobíme bonbonky nebo dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!