Zákusky či minidortíčky

Recepty, Zdobení

Suroviny

korpus
piškoty
krém
marmeláda
rum
potahovka
královská glazůra
jedlé barvy

Postup přípravy receptu

  1. Upéct korpus asi 2cm vysoký. Něco jako na roládu.

  2. Po vychladnutí vykrajovátkem na linecké cukroví, kolečko průměr 4cm, vykrájíme z celého korpusu malá kolečka. Ty natřeme marmeládou a krémem.

  3. Vezmeme piškoty a rovnou část potřeme zlehka rumem nebo můžeme i griotkou. Nesmí být ale rozmáčený.

  4. Přiložíme na krém, čímž se nám udělá vršek dortíku do kulata. Jednotlivé kousky pak celé potřeme krémem (dolní část NE). Je to práce ideální do křesla u televize.:D

  5. Pak nechat v lednici zatuhnout a poté přichází potahování. Barvu potahovky si dáte podle libosti. Já dala růžovou a modrou, protože tyto barvy mám i perleťové ve spreji.

  6. Vyválet potahovku, já si poté vykrájela kolečka, průměr 7cm, a těma jednotlivé dortíky potahovala. Záleží na výšce dortíku. Pak jsem je postříkala perletí a nechala trochu zaschnout.

  7. Poté přichází část zdobení z královské glazůry ale může být i bílkový vařený sníh (adresa na tvoření je přiložená v poznámkách). Na růžových dortících jsem jen do potahovky vytlačila ornamenty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!