Rybí salát s kyselou příchutí

Recepty, Saláty

Suroviny

5 půlek zavináčů
2 mrkve
2 kyselé okurky
1/3 celeru
1 cibule
1 brambora (střední)
1 jablko (kyselejší)
trochu šťávy z citronu
petrželka
1 lžička práškového cukru
3 kuličky nového koření
bílý pepř
majonéza (v sáčku)
3 lžíce kysané smetany (husté)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si očistíme mrkev, celer, bramboru a dáme vařit do slané vody s novým kořením.

  2. Ze zavináčů stáhneme kůži (kdo ji má rád, může ji nechat), nakrájíme na malé proužky do misky, spolu s drobně nakrájenou cibulí.

  3. Máme-li zeleninu uvařenou do měkka, tak celer s mrkví nakrájíme na proužky, bramboru s jablkem nastrouháme do mísy, zastříkneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, dáme nasekanou pažitku a cukr - pořádně promícháme a chvíli necháme stát.

  4. Nakonec přidáme majonézu a zakysanou smetanu, zlehka promícháme a můžeme ještě dochutit solí, cukrem nebo šťávou z citronu - chuť musí být vyvážená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!