Kuřecí v hráškovém těstíčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky nebo stehenní řízky
10 dkg slaniny
10 dkg mraženého zeleného hrášku
10 dkg uzeného sýru
2 vejce
1 dcl mléka
1 dcl bílého vína
hladká mouka
strouhanka
zelená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těstíčko na obalování si připravíme následovně: rozmražený hrášek trochu pomačkáme vidličkou, nastrouháme najemno sýr, nakrájíme na kostičky slaninu, petrželku posekáme, přilijeme víno a mléko, přimícháme 2 vejce, sůl a zahustíme moukou a strouhankou 1:1.

  2. Vše vymícháme v hustší těstíčko.

  3. Osolené maso obalíme v těstíčku a zprudka osmažíme, můžeme pomocí lžíce těstíčko přidávat podle potřeby na pečící se maso.

  4. Řízky přendáme do pekáčku a dáme ještě dopéct do vyhřáté trouby na 200°C cca 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!