Zadělávané kuřecí žaludky s mrkví a brokolicí

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

800 g kuřecích žaludků
1 velká cibule
kuřecí vývar
250 g mrkve
500 g brokolice
1 lžíce hladké mouky
400 ml nízkotučného mléka
muškátový oříšek, muškátový květ, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí žaludky očistíme a nakrájíme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Ochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a solí. Mírně podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušené podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se ke konci dušení vývar téměř vyvařil.

  2. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Po cca 10 minutách přidáme na malé růžičky rozebranou brokolici. Společně dusíme dalších cca 5 minut.

  3. V mléce důkladně rozmícháme mouku a za stálého míchání přidáme do hrnce. Dochutíme špetkou muškátového květu a naposledy necháme přejít varem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!