Řeřichový salát s medovou omáčkou

Recepty, Saláty

Suroviny

2 hlávkové saláty
5 mladých naťových cibulek
8 lžic mladé řeřichy
1 svazek ředkviček
100 g mungo klíčků
200 ml zakysané smetany
1 lžíce medu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové saláty rozeberte na jednotlivé listy, důkladně je omyjte pod tekoucí vodou a natrhejte na menší kousky.

  2. Cibulky opláchněte a nakrájejte nadrobno. Řeřichu propláchněte v cedníku a nechte okapat.

  3. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky.

  4. Kousky salátu rozložte do mísy.

  5. Připravenou zeleninu i řeřichu zlehka promíchejte, přidejte klíčky munga, vše dejte do mísy na hlávkový salát a nechte krátce vychladit.

  6. Zakysanou smetanu dobře rozšlehejte s medem, podle chuti osolte a opepřete.

  7. Vychlazený salát přelijte připravenou zálivkou a zakusujte čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!