Řeřichový salát s medovou omáčkou
Recepty, SalátySuroviny
- 2 hlávkové saláty
- 5 mladých naťových cibulek
- 8 lžic mladé řeřichy
- 1 svazek ředkviček
- 100 g mungo klíčků
- 200 ml zakysané smetany
- 1 lžíce medu
- sůl
Postup Řeřichový salát s medovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové saláty rozeberte na jednotlivé listy, důkladně je omyjte pod tekoucí vodou a natrhejte na menší kousky.
Cibulky opláchněte a nakrájejte nadrobno. Řeřichu propláchněte v cedníku a nechte okapat.
Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky.
Kousky salátu rozložte do mísy.
Připravenou zeleninu i řeřichu zlehka promíchejte, přidejte klíčky munga, vše dejte do mísy na hlávkový salát a nechte krátce vychladit.
Zakysanou smetanu dobře rozšlehejte s medem, podle chuti osolte a opepřete.
Vychlazený salát přelijte připravenou zálivkou a zakusujte čerstvým pečivem.