Zapečené kuřecí maso na bramborách, pod cuketou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

450 g kuřecího masa
3-4 velke brambory
sůl
špetka vegety
špetka mleteho černého pepře
1 vejce
10 cm kousek cukety
200 ml smetany
4 stroužky česneku
Mozzarella
susena bazalka
olej
trochu másla na vymaštění plechu

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky si uvarime v supke. Ochladnute osupeme a pokrajame;ulozime do maslom vymasteneho pekaca a osolime.

  2. V miske zmiesame smotanu, vajicko, sol, cierne korenie, nastruhanu cuketu, nastruhany cesnak, vegetu a nastruhany syr mozarrella a dobre premiesame.

  3. Kuracie maso nasolime a opecieme na oleji z oboch stran. Opecene maso ulozime do pekaca na zemiaky, posypeme susenou bazalkou a zalejeme smotanouvou zmesou.

  4. Dame do predohriatej rury a pecieme zakryte na 200°C 40 minut. Na konci odkryjeme a nechame trosku zapiect vrch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!