Westfálský koláč s ořechovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
150 g másla
50 g cukru moučka
1 vejce
3 jablka
2 hrušky
citronová šťáva
1 lžíce škrobové moučky
3 lžíce cukru krupice
drobenka:
150 g mletých vlašských ořechů
100 g másla
100 g hrubé mouky
100 g cukru moučka
1/2 lžičky skořice
rum

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru a vejce zpracujeme těsto, které necháme odležet 2 hodiny.

  2. Jablka a hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Zakapeme citronovou šťávou, zasypeme škrobovou moučkou a krupicovým cukrem a promícháme.

  3. Z ořechů, másla, hrubé mouky, cukru moučky, skořice a několika kapek rumu uděláme drobenku. Těstem vyložíme tukem vymazanou dortovou nebo koláčovou formu (dávala jsem do dortové o průměru 22 cm), propícháme vidličkou a 10 minut zapečeme.

  4. Zapečený korpus naplníme jablky s hruškami, zasypeme drobenkou a pečeme dalších 35-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!