Krompiruša - závin s bramborami a cibulí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

listové těsto - měla jsem jeden chlazený plát
4 nové brambory
3 menší červené cibule
tučná zakysaná smetana
máslo - cca 10 dkg
sůl
pepř
podravka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si zapněte troubu na asi 180°C.

  2. Brambory nadrobno pokrájejte nebo ještě lépe nahrubo nastrouhejte, stejně tak cibuli. Pokud brambory strouháte na struhadle a ne v robotu, pustí dost vody - trošku vymačkejte.

  3. V míse promíchejte se solí a pepřem a troškou podravky - brambory dost berou sůl.

  4. Rozpusťe si asi půlku připraveného másla, vymažte zapékací misku a do zbytku vmíchejte dvě lžíce zakysané smetany.

  5. Plát těsta překrojte na půl a naplňte bramborovou směsí a pokapejte máslem se zakysankou. Vzniknou vám po zavinutí dva menší štrůdlíky, které ztvarujte do misky a pokrájejte zbylým máslem.

  6. Ve vyhřáté troubě pečte asi 30-40 minut - to uvidíte sami, až těsto zezlátne.

  7. Ještě horké polijte z hrníčku asi deckou vody, do které jste vmíchali lžičku podravky - voda se vpije, zasyčí a zvláční těsto. Pak lehce pomažte zakysanou smetanou. Jí se teplé, studené je ale dobré taky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!